6. R, Naravna števila

Seštevanje in odštevanje naravnih števil

SEŠTEVANJE NARAVNIH ŠTEVIL

S pomočjo zgornjega videa boste ponovili (oziroma se naučili), kako poimenujemo posamezna “nastopajoča” števila v izrazu seštevanja ter ponovili pisno seštevanje. Pokazali bomo, zakaj za seštevanje veljata zakon o zamenjavi in zakon o združevanju ter le ta uporabili v praktičnih primerih spretnega računanja.

Odštevanje naravnih števil

S pomočjo zgornjega videa boste ponovili (oziroma se naučili), kako poimenujemo posamezna “nastopajoča” števila v izrazu odštevanja, zakaj računska zakona (zakon o zamenjavi in združevanju) ne veljata in kako lahko izraz, ki ima več odštevancev, rešimo na dva načina.

Povezava seštevanje in odštevanja

V zgornjem videu je prikazano, kako rešujemo izraze, v katerih nastopata operaciji seštevanja in odštevanja. Prikazano je tudi, kako lahko izraz brez oklepajev rešimo na dva načina.

Če vam kakšna posebna naloga na to temo dela težave in je ne znate rešiti, napišite nalogo v komentar te objave. Tako vam bom lahko pomagala in zapisala potek reševanja naloge.

Zapomnite si, če boste matematiki (redno) posvečali nekaj časa, boste v njej postali dobri in uspešni. Nenazadnje pa se vam bo postala še celo lahka.
Lepo se imejte in vidimo se v naslednjem videu,
Ana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s